Thursday, March 3, 2022

Utökat uppsatsformat

Utökat uppsatsformat



Lyckligtvis bryter IB ner allt här i detta dokument. Att stanna på denna webbplats betyder utökat uppsatsformat samtycker till vår integritetspolicy och hur vi använder dem för din upplevelse. JAG ACCEPTERAR. White kan hjälpa mig att designa mitt experiment. Tänk på att IB kräver att denna uppsats är en "formell del av akademiskt skrivande", vilket innebär att du måste göra extern forskning och citera ytterligare källor, utökat uppsatsformat. Hon älskar att se elevernas framgång och är engagerad i att hjälpa dig att komma dit. Till exempel skulle jag inte råda dig att be din biologilärare att vägleda dig i att skriva en engelsk litteraturbaserad EE.





EE Workshop - bildar en forskningsfråga



Hitta bedömningsexempel utökat uppsatsformat ditt ämnesområde samt råd från IB till hjälp utökat uppsatsformat skriv din uppsats. Klicka på länken nedan. Vad är ManageBac? IB Prepared-serien av studieguider inkluderar denna guide för EE och finns tillgänglig i bibliotekets IB-referenssektion. Använd detta för att åtfölja din läsning av IB EE Guide. Det verkar som att du använder Internet Explorer 11 eller äldre. Den här webbplatsen fungerar bäst med moderna webbläsare som de senaste versionerna av Chrome, utökat uppsatsformat, Firefox, Safari och Edge. Om du fortsätter med den här webbläsaren kan du se oväntade resultat. Zurich International School LibGuides US - Extended Essay Guide Hem Sök i den här guiden Sök.


US - Extended Essay Guide: Home Detta är din utgångspunkt för allt som rör EE. på ZIS. Hem EE Deadline Calendar EE Deadline Calendar Exempel på utökade uppsatser Ämnesspecifika guider Toggle Dropdown Biologi Kemi Datavetenskap Design Teknik Ekonomi Film Utökat uppsatsformat Global Politics History Studies in Lang. och Lit, utökat uppsatsformat. Grupp 1 Studier i Lang. Grupp 2 Matematik Musik Psykologi Fysik Sport, träning och hälsovetenskap Teater Världsstudier Tryckta och e-böcker Databaser Webbresurser Söktips Referera och citera Anteckningsrådgivningsverktyg och strategier för att begränsa ditt ämne Handledarestöd. IBO Extended Essay Guide, utökat uppsatsformat. Se IBO Extended Essay Guide ofta under hela processen för att säkerställa att du har uppfyllt IB-kriterierna för en utmärkt utökad uppsats.


Se guiden online här eller hitta en tryckt version i biblioteket. Den utökade uppsatsen enligt IB. IBO Extended Essay Website Portal The Utökat uppsatsformat Webbplatsen listar värdefull information om den utökade uppsatsen. Se till att du tar dig tid att förstå forskningsprocessen för din uppsats genom att konsultera dessa länkar. Utökad uppsatswebbplats första tentor Hitta bedömningsexempel inom ditt ämnesområde samt råd från IB som hjälper dig att skriva din uppsats, utökat uppsatsformat. Extended Essay Exemplars. ManageBac Vad är ManageBac? ManageBac är den ledande onlineutbildningsplattformen för IB-världsskolor. ManageBac möjliggör effektiv planering, bedömning och rapportering av läroplanen, samtidigt som man eliminerar pappersarbete och förbättrar kommunikationen till föräldrar och elever.


Det gör att våra elever kan kommunicera med lärare mer effektivt. Papper kan lämnas in och lagras online. Studenter och rådgivare kan spåra CAS-aktiviteter online. Viktiga deadlines kan kommuniceras såväl som meddelanden från programkoordinatorerna. Din student förväntas använda Managebac - en onlineresurs som hjälper elever, lärare och administratörer att hantera de många detaljerna i IB-programmet. Din utökat uppsatsformat kommer att mata in sina CAS-timmar, ta emot meddelanden och kommunicera med sina lärare och IB-koordinatorn, ladda upp sina TOK-papper och mycket mer.


Vänligen surfa på deras sida på managebac. General Extended Essay Report, General Extended Essay Report, IB Prepared Study Guide for Extended Essay Utökat uppsatsformat IB Prepared serie av studieguider inkluderar denna guide för EE och är tillgänglig i bibliotekets IB referenssektion.





övertygande essä om immigration



Till skillnad från Mr. Green, Ms. White kan hjälpa mig att designa mitt experiment. Baserat på mitt ämne och vad jag behöver från min rådgivare, Ms. White skulle passa mig bättre än Mr. Grön även om jag tycker mycket om honom. Moralen i min berättelse är denna: fråga inte bara din favoritlärare att vara din rådgivare. De kan vara ett hinder för dig om de undervisar i ett annat ämne. Till exempel skulle jag inte råda dig att be din biologilärare att vägleda dig i att skriva en engelsk litteraturbaserad EE. Men det finns givetvis undantag från denna regel. Om du har en lärare som är passionerad och kunnig om ditt ämne som min engelskalärare var om mitt teaterämne, kan du fråga den instruktören.


Överväg alla dina alternativ innan du gör detta. Det fanns ingen teaterlärare på min gymnasieskola, så jag kunde inte hitta en teaterspecifik rådgivare, men jag valde det näst bästa. Innan du kontaktar en lärare för att fungera som din rådgivare, kolla med din gymnasieskola för att se vilka krav de har för denna process. Vissa IB-gymnasier kräver att din IB Extended Essay-rådgivare undertecknar ett avtalsformulär, till exempel. Se till att du frågar din IB-koordinator om det finns några papper som krävs att fylla i. Om din skola behöver en specifik blankett undertecknad, ta med den när du ber din lärare att vara din EE-rådgivare.


Vissa lärare kanske bara anställer elever för att de måste och inte brinner för att läsa utkast, bara ger dig minimal feedback. Välj en lärare som tar sig tid att läsa flera utkast av din uppsats och ge dig omfattande anteckningar. Jag skulle inte ha fått mitt A utan att bli pressad för att göra mitt utkast till utökad uppsats bättre. Fråga en lärare som du har erfarenhet av genom klassen eller en fritidsaktivitet. Fråga inte en lärare som du absolut inte har någon koppling till – en lärare som inte känner dig kommer sannolikt inte att pressa dig. Glöm inte heller att din handledares bedömning är en del av ditt totala EE-poäng. Om du träffar någon som driver dig att bli bättre – och du faktiskt tar deras råd – kommer de att ha mer imponerande saker att säga om dig än en handledare som inte känner dig väl och som inte är särskilt involverad i din forskningsprocess.


Var medveten om att IB endast tillåter rådgivare att föreslå förbättringar av EE. Din lärare kan faktiskt inte hjälpa dig att skriva din EE. IB rekommenderar att handledaren spenderar cirka två till tre timmar totalt med kandidaten för att diskutera EE. IB gillar struktur. En uppsats med oklar organisation kommer att betygsättas dåligt. Huvuddelen av din EE bör utgöra huvuddelen av uppsatsen. Den bör vara cirka åtta till 18 sidor lång igen, beroende på ditt ämne. Din kropp kan delas upp i flera delar. Om du till exempel gjorde en jämförelse kan du ha en tredjedel av din kropp som roman A-analys, ytterligare en tredjedel som roman B-analys och den sista tredjedelen som din jämförelse av romaner A och B. Du kommer inte att kunna skriva ut en uppsats på fyra ord på bara en vecka och få ett A på den.


Du kommer att läsa många, många artiklar och, beroende på ditt ämne, möjligen böcker och pjäser också! Som sådan är det absolut nödvändigt att du påbörjar din forskning så snart som möjligt. Varje skola har en lite olika deadline för den utökade uppsatsen. Vissa skolor vill ha dem så snart som i november på ditt sista år; andra kommer att ta dem så sent som i februari. Din skola kommer att berätta vad din deadline är. Om de inte har nämnt det senast i februari under ditt ungdomsår, fråga din IB-koordinator om det. Vissa gymnasieskolor ger dig en tidslinje för när du behöver komma på ett ämne, när du behöver träffa din rådgivare och när vissa utkast ska.


Det är inte alla skolor som gör detta. Fråga din IB-koordinator om du är osäker på om du är på en specifik tidslinje. Nedan är min rekommenderade EE-tidslinje. Även om det är tidigare än de flesta skolor, kommer det att spara dig massor av hjärtesorg, tro mig, jag minns hur svår den här processen var! Kom ihåg att mitt i dessa milstolpar måste du schemalägga två andra reflektionssessioner med din rådgivare. Dina lärare kommer faktiskt att göra anteckningar om dessa sessioner på ett formulär som detta, som sedan skickas till IB. Jag rekommenderar att du gör dem när du får feedback på dina utkast, men dessa möten kommer i slutändan att vara upp till din handledare.


Glöm bara inte att göra dem! Utökade uppsatser betygsätts av examinatorer utsedda av IB på en skala från 0 till Du kommer att betygsättas på fem kriterier, var och en med sin egen uppsättning poäng. Du kan lära dig mer om hur EE-poängning fungerar genom att läsa IB-guiden till utökade uppsatser. Hur bra du gör på vart och ett av dessa kriterier kommer att avgöra det slutliga bokstavsbetyget du får för din EE. Du måste tjäna minst ett D för att vara berättigad till ditt IB Diploma. Även om varje kriterium har ett poängvärde, anger IB uttryckligen att betygsättare inte omvandlar poängsummor till betyg; istället använder de kvalitativa betygsbeskrivningar för att bestämma slutbetyget på din utökade uppsats. Betygsbeskrivningar finns på sidan i detta dokument. Här är en grov uppskattning av hur dessa olika poängvärden översätts till bokstavsbetyg baserat på tidigare poängmetoder för EE.


Detta är bara en uppskattning - du bör läsa och förstå betygsbeskrivningarna så att du vet exakt vad poängtagare letar efter. Här är uppdelningen av EE-poäng från majbulletinen:. Det utökade uppsatsbetyget kombineras med ditt TOK Theory of Knowledge-betyg för att avgöra hur många poäng du får för ditt IB Diploma. För att lära dig om Theory of Knowledge eller hur många poäng du behöver för att få ett IB Diploma, läs vår kompletta guide till IB-programmet och vår guide till IB Diploma-kraven. Detta diagram visar hur de två poängen kombineras för att avgöra hur många poäng du får för ditt IB-diplom 3 är mest, 0 är minst.


För att få ditt IB-diplom måste du tjäna 24 poäng i båda kategorierna TOK och EE. Den högsta poängen någon kan tjäna är 45 poäng. Låt oss säga att du får ett A på din EE och ett B på TOK. Du får 3 poäng för ditt diplom. Från och med kommer en student som får ett E på antingen den utökade uppsatsen eller TOK-uppsatsen inte vara berättigad till ett IB-diplom. Före klassen på , kunde en Diploma-kandidat få ett underkänt betyg i antingen Extended Essay eller Theory of Knowledge och fortfarande tilldelas ett Diploma, men detta är inte längre sant. Att ta reda på hur du bedöms kan vara lite knepigt.


Lyckligtvis bryter IB ner allt här i detta dokument. Bedömningsinformationen börjar på sidan Om du vill ha lite mer vägledning om hur du får ett A på din EE, här är över 40 utmärkta betyg A exempel på utökade uppsatser för din läsglädje. Uppsatser är grupperade efter IB-ämne. Försöker komma på vilka extracurriculars du ska göra? Se IBO Extended Essay Guide ofta under hela processen för att säkerställa att du har uppfyllt IB-kriterierna för en utmärkt utökad uppsats. Se guiden online här eller hitta en tryckt version i biblioteket. Den utökade uppsatsen enligt IB. IBO Extended Essay Webbplatsportal IB Webbplats listar värdefull information om Extended Essay. Se till att du tar dig tid att förstå forskningsprocessen för din uppsats genom att konsultera dessa länkar.


Utökad uppsatswebbplats första tentor Hitta bedömningsexempel inom ditt ämnesområde samt råd från IB som hjälper dig att skriva din uppsats. Extended Essay Exemplars. ManageBac Vad är ManageBac? ManageBac är den ledande onlineutbildningsplattformen för IB-världsskolor. ManageBac möjliggör effektiv planering, bedömning och rapportering av läroplanen, samtidigt som man eliminerar pappersarbete och förbättrar kommunikationen till föräldrar och elever. Det gör att våra elever kan kommunicera med lärare mer effektivt. Det borde alltid finnas en anledning att undersöka detta ämne. Om ditt ämne inte är betydelsefullt och det inte finns något behov av att studera det, är dina chanser att lyckas mindre än minimala.


Använd inte för många övergångsord. I avsnittet Kropp måste du öppna hela ämnet och presentera dina stödjande argument. Använd standard tre stycken för denna typ av uppsats. Inkludera ett argument för varje stycke. Använd citat där det behövs. Utökad uppsatsavslutning behandlar argumentutvecklingen. Detta är din sista chans att förvåna din läsare. Du bör upprepa huvuduppsatsen, men undvik att bara upprepa argumentet. Gör det unikt istället för att visa att du har en fullständig förståelse för ditt ämne och ämne. Denna typ av uppsats är inte den lättaste att hantera. Men du kan göra det bättre om du får några tips från våra experter. Det finns få ögonblick i din skrivprocess som kan göra stor skillnad. Du måste notera att balansen mellan kallt sinne och spänning i ditt ämne är avgörande.


Du kan skapa ett papper med ord från början, men kom ihåg att det maximala antalet ord för denna typ av papper är Men det beror bara på ämnet. Vissa av dem kräver bara ord för en fullständig utredning. Vi råder dig att börja så snart som möjligt. Tänk alltid på att du förr eller senare kommer att behöva ta itu med denna uppgift. Om du det andra året redan kommer att göra din utökade uppsats kommer du att vara den lyckligaste killen i universum, tro oss. Om du vill börja tidigt eller om deadline är nära, kan du alltid beställa vilken typ av papper som helst från våra experter på enklast möjliga sätt.


Det är ett exempel på en uppsats om orsak och verkan i en mening. När lärare tilldelar elever den här typen av läxor behöver de minst en sida skriven. Hur man skriver en argumenterande uppsats? Många högskolestudenter har det här Åh, ja, det är en början, men det är ett svagt, ofullständigt beskrivande uppsatsexempel. Det räcker dock inte för att lyckas med högskoleskrivandet. Det rekommenderas att BESTÄLLA Utökade uppsatser på toppnivå HÄR.

No comments:

Post a Comment