Wednesday, January 5, 2022

Uppsats för proffs dödsstraff

Uppsats för proffs dödsstraff



Vet inte var jag ska börja? Om, uppsats för proffs dödsstraff, dock kan stränga straff avskräcka brott, då är permanent fängelse tillräckligt hårt för att avskräcka varje rationell person från att begå ett våldsbrott. Vill att vi skriver en bara för dig? Liksom dessa barbariska metoder har avrättningar ingen plats i ett civiliserat samhälle. Dödsstraff bör avskaffas Essä. html ; Andra valfria protokollet, ovan. Få en expert att skriva det du behöver!





Relaterade ämnen



Hem — Uppsatsprov — Sociala frågor — Dödsstraff — Dödsstraffet: för- och nackdelar. Vilket ämne som helst, uppsats för proffs dödsstraff. Vilken typ av uppsats som helst. Dödsstraffet är en fråga som är ganska splittrad i USA. Även om det finns många anhängare av det, finns det också ett stort motstånd. För närvarande finns det trettioen stater där dödsstraffet är lagligt och nitton stater som har avskaffat det. Death Penalty Information Center, 9 november Jag anser att dödsstraffet borde vara lagligt i hela landet. Det finns många skäl till varför jag anser att dödsstraffet bör legaliseras i alla stater, inklusive avskräckning, vedergällning och moral; och eftersom motsatta argument inte håller, kommer jag att motbevisa idéerna om att dödsstraff är grundlagsstridigt, oåterkalleliga misstag görs och att det finns en oproportionalitet i ras och inkomstnivå.


Användning av dödsstraff uppsats för proffs dödsstraff avskräcker medborgare från att begå brott som mord. De fruktar mest död som medvetet tillfogats enligt lag och som är planerad av domstolarna... Därför kan hotet om dödsstraff avskräcka vissa mördare som annars kanske inte hade avskräckts. Och visst är dödsstraffet det enda straff som kan avskräcka fångar som redan avtjänar ett liv uppsats för proffs dödsstraff och frestas att döda en vakt, eller förövare som ska arresteras och riskera ett livstidsstraff. Detta berodde på att andra möjliga mördare avskräcktes från att begå mord efter att ha insett att andra brottslingar avrättas för sina brott, uppsats för proffs dödsstraff.


Dödsstraff fungerar också som ett avskräckande medel för återfall i takt med vilken tidigare dömda brottslingar återgår till att begå brott efter att ha släppts; om brottslingen avrättas har han ingen möjlighet att begå brott igen. Vissa kanske hävdar att det inte finns tillräckligt med konkreta bevis för att använda avskräckning som argument för dödsstraff. Anledningen till att vissa bevis kan vara osäkra är att dödsstraffet ofta tar ett tag att verkställa; några fångar sitter på dödscell i flera år innan de avrättas.


Detta kan påverka effektiviteten av avskräckning eftersom straff som uppsats för proffs dödsstraff som utförs snabbt är bättre exempel för andra, uppsats för proffs dödsstraff. Även om dödsstraffet redan gäller kl uppsats för proffs dödsstraff möjliga brottslingar skulle det vara ännu effektivare om den rättsliga processen genomfördes snabbare istället för att ha fångar på dödscell i flera år. Dödsstraffet utför också vedergällning med rätta. När någon begår ett brott stör det samhällets ordning; dessa brott tar bort liv, fred och friheter från samhället. Att ge dödsstraff som ett straff återställer helt enkelt ordningen i samhället och straffar brottslingen på ett adekvat sätt för hans missgärningar.


Vedergällning tjänar också rättvisa för mordoffer och deras familjer. Dödsstraffet sätter rättvisans skalor tillbaka i balans efter uppsats för proffs dödsstraff var orättvist tippade mot brottslingen. Moralen i dödsstraffet har diskuterats hett i många år. De som är emot dödsstraff säger att det är omoraliskt av regeringen att ta livet av en medborgare under alla omständigheter. Det är omoraliskt att inte straffa en person som har begått ett så fruktansvärt brott. Brottslingen avrättas också humant; på inget sätt utsätts han för tortyr eller någon form av grymhet.


Alla stater som använder dödsstraff använder dödlig injektion; dagarna av att utsätta en fånge för hängning eller den elektriska stolen är sedan länge förbi i USA. Intagna får först en stor dos bedövningsmedel så att de inte känner någon smärta; detta bevisar att processen görs så human som möjligt så att internerna inte lider fysiskt. Även om frågan om moral är mycket personlig för många människor är det viktigt att se fakta och inse att dödsstraff tar hänsyn till moral och därför utförs på bästa möjliga sätt. Det åttonde tillägget till United Uppsats för proffs dödsstraff Konstitution förhindrar grymma och ovanliga straff.


Många motståndare till dödsstraff säger att avrättning är grymt och ovanligt straff och därför bryter mot grundlagen. Som nämnts tidigare behandlas mottagaren av dödsstraffet humant och torteras inte på något sätt, form eller form. Efter att bedövningen har administrerats känner personen ingen smärta; den enda delen av processen som kan anses vara smärtsam är när Uppsats för proffs dödsstraff sätts in, men det görs på sjukhus dagligen och ingen kallar det grundlagsstridigt. Högsta domstolen har vid upprepade tillfällen fastställt dödsstraffet som konstitutionellt i fall de har presiderat över. I fallet Furman v. Högsta domstolen har inte dömt till dödsstraff uppsats för proffs dödsstraff grundlagsstridig, och därför är detta argument för avskaffande ogiltigt.


Dödsstraff kan vara ett svårt ämne att närma sig eftersom människor tenderar att ha extrema åsikter om det, uppsats för proffs dödsstraff. Dödsstraffet är en tillgång för samhället; det avskräcker potentiella brottslingar samt tjänar straff till brottslingar och är inte på något sätt omoraliskt. Argumenten mot dödsstraff håller ofta inte vid en närmare granskning. Det är viktigt att nationen är enad i denna fråga, snarare än att vissa stater använder dödsstraff uppsats för proffs dödsstraff andra gör det inte. Dödsstraffet kan vara ett extremt användbart verktyg för att döma brottslingar som har begått några av de värsta brotten som samhället känner till. Det är absolut nödvändigt att vi börjar anta lagstiftning som gör dödsstraff lagligt i hela USA så att rättvisa kan skipas ordentligt.


Stavning, interpunktion och grammatik är korrekta, uppsats för proffs dödsstraff. Bra gjort! Några saker att tänka på för framtida utveckling: Personliga pronomen används normalt inte i akademiskt skrivande. Kom ihåg: Detta är bara ett exempel från en studiekamrat. Från 3 timmars leverans. Tyvärr är kopiering inte tillåten på vår webbplats. Vi kommer då och då att skicka dig kontorelaterade e-postmeddelanden. Denna uppsats är inte unik. Tyvärr, vi kunde inte parafrasera den här uppsatsen. Våra professionella skribenter kan skriva om det och ge dig ett unikt papper. Vill att vi skriver en bara för dig? Vi använder cookies för att göra din webbplatsupplevelse personlig.


Denna uppsats har lämnats in av en student. Detta är inte ett exempel på det arbete som skrivits av professionella essäförfattare. Dödsstraffet: För- och nackdelar Ämne: Sociala frågor Kategori: Mänskliga rättigheter Ämne: Dödsstraff Dödsstraff Sidor 3 ord: Publicerad: 8 oktober Nedladdningar: Ladda ner Skriv ut. Få hjälp med att skriva. Pssst... vi kan skriva en originaluppsats bara för dig. Denna uppsats är betygsatt. Meningsstruktur. Bevis och detaljer. Du har inkluderat de tre huvuddelarna av en uppsatsintroduktion, huvuddelen, slutsatsen backas upp med bevis.


Din tid är viktig. Få hjälp med uppsatsen. Relaterade essäer Skäl till varför dödsstraffet är fel essä. Diskussion om huruvida dödsstraffet bör avskaffas Essä. Skäl till varför dödsstraffet bör avskaffas Essay. Uppsats om dödsstraffets historia i olika stater i Amerika. Inverkan av dödsdomar på social rättvisa Essay. Dödsstraff: Immanuel Kants synvinkel essä. Uppsats om problem med dödsstraffsystemet. The Issues of Death Penalties and Social Justice in the United States Essay. Dödsstraff bör avskaffas Essä. Hitta gratis uppsatser Vi förser dig med originaluppsatsprover, perfekt formatering och styling.


Citera denna uppsats För att exportera en referens till denna artikel, välj en referensstil nedan: APA MLA Harvard Vancouver Dödsstraffet: För- och nackdelar, uppsats för proffs dödsstraff. Dödsstraffet: för- och nackdelar. Dödsstraffet: för- och nackdelar uppsats för proffs dödsstraff. Beställ nu. Kontrollera din inkorg. Beställ nu. Relaterade ämnen Islamofobi Uppsatser Diskriminering Uppsatser Förtryck Uppsatser Abort Uppsatser Pro Life Abort Essäer. Hallå där! Är du intresserad av att få ett skräddarsytt papper? Kolla in det! Har svårt att hitta den perfekta uppsatsen?


Anlita en författare. Jag förstår. Har inte hittat rätt uppsats? Få en expert att skriva det du behöver! Få ditt papper nu. Professionella skribenter och forskare, uppsats för proffs dödsstraff. Källor och citat tillhandahålls.





Uppsats om en god man är svår att hitta



Det åttonde tillägget till USA:s konstitution förhindrar grymma och ovanliga straff. Många motståndare till dödsstraff säger att avrättning är grymt och ovanligt straff och därför bryter mot grundlagen. Som nämnts tidigare behandlas mottagaren av dödsstraffet humant och torteras inte på något sätt, form eller form. Efter att bedövningen har administrerats känner personen ingen smärta; den enda delen av processen som kan anses vara smärtsam är när IV sätts in, men det görs på sjukhus dagligen och ingen kallar det grundlagsstridigt. Högsta domstolen har vid upprepade tillfällen fastställt dödsstraffet som konstitutionellt i fall de har presiderat över. I fallet Furman v. Högsta domstolen har inte funnit att dödsstraffet är grundlagsstridigt, och därför är detta argument för avskaffande ogiltigt.


Ett annat argument som framförs av dödsstraffavskaffare är möjligheten att avrätta en oskyldig person. Många människor som hävdar detta överskattar hur ofta detta händer, det är en extremt sällsynt händelse och har inte hänt sedan dödsstraffet återinfördes i Steven D. Stewart, åklagaren för Clark County Indiana, tillbakavisar mycket effektivt detta argument:. Misstag kommer att göras i alla system som förlitar sig på mänskliga vittnesmål för bevis. Vi bör vara vaksamma för att avslöja och undvika sådana misstag. Vårt rättssystem kräver med rätta en högre standard för dödsstraff.


Stewart påpekar att fall av dödsstraff håller en mycket högre standard. En korrekt process i dessa fall tar mycket längre tid så att domstolen kan vara helt säker på att personen är skyldig innan den döms till verkställighet. Detta hjälper till att eliminera eventuella fel som kan leda till att fel person avrättas. Han påpekar också att även om det finns en liten möjlighet att misstag kan göras, betyder det inte att dödsstraffet bör avskaffas. Om allt som hade potential för skadliga misstag förbjöds, skulle samhället vara extremt lamslaget. Det är sant att det finns oproportionerlighet när det gäller de raser och klasser som oftast får dödsstraff.


Det har bevisats att minoriteter och de med lägre inkomstnivåer är överrepresenterade på dödscell. Detta beror inte på diskriminering; detta beror på den högre takten med vilken dessa grupper begår brott ProCon. Det har hävdats att fattigdom föder kriminalitet; om detta är sant är det logiskt att de med lägre inkomstnivå oftare skulle dömas till avrättning än de med högre inkomstnivåer ProCon. Det har också bevisats att minoriteter är oproportionerligt fattiga, och därför skulle de också vara mer benägna att få dödsstraff. Ernest van den Haag sa det bäst:. Skuld är personligt. Den enda relevanta frågan är: förtjänar den som ska avrättas straffet? Huruvida andra förtjänade samma straff, oavsett ekonomisk eller rasgrupp, har undvikit avrättning är irrelevant.


Det spelar ingen roll vilken ras eller ekonomisk status en person är, om han är skyldig måste han få lämpligt straff, vilket i vissa fall kan vara dödsstraffet. Dödsstraff kan vara ett svårt ämne att närma sig eftersom människor tenderar att ha extrema åsikter om det. Dödsstraffet är en tillgång för samhället; det avskräcker potentiella brottslingar samt tjänar straff till brottslingar och är inte på något sätt omoraliskt. Argumenten mot dödsstraff håller ofta inte vid en närmare granskning. Det är viktigt att nationen är enad i denna fråga, snarare än att vissa stater använder dödsstraff medan andra inte.


Dödsstraffet kan vara ett extremt användbart verktyg för att döma brottslingar som har begått några av de värsta brotten som samhället känner till. Det är absolut nödvändigt att vi börjar anta lagstiftning som gör dödsstraff lagligt i hela USA så att rättvisa kan skipas ordentligt. Bosner, Kevin. Budziszewski, J. Augusti Dödsstraff läroplaner för gymnasiet. Informationscenter för dödsstraff. Green, Melissa S. Lowe, Wesley. Det här inlägget postades onsdagen den 24 april kl. 12.00 och är arkiverat under Okategoriserade. Du kan följa alla kommentarer till detta inlägg via RSS 2. Du kan lämna en kommentar eller trackback från din egen sida. Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar. Shannon Rafferty E-Portfolio Hem Inlägg.


Dödsstraff övertygande uppsats Den här uppgiften instruerade eleverna att skriva en övertygande uppsats som argumenterar för en specifik synpunkt eller en specifik åtgärd som ska vidtas i en samhällsfråga. org Stewart påpekar att fall av dödsstraff hålls till en mycket högre standard. org Det spelar ingen roll vilken ras eller ekonomisk status en person är, om han är skyldig måste han få lämpligt straff, vilket i vissa fall kan vara dödsstraffet. Verk Citerad Bosner, Kevin. 10 juli kl. bästa cashback-webbplatsen. 23 mars kl. bästa cashback-webbplatsen ´íÎó£ºÄúËùÇëÇóµÄÍøÖ·£¨URL£©ÎÞ·¨»ñÈ¡.


1 mars, kl. netto dödsstraff övertygande essä Shannon Rafferty E-portfölj. attackstrategi th5 vs th6. 5 januari, kl. attackstrategi th5 vs th6 Dödsstraff Övertygande essä Shannon Rafferty E-Portfolio. provuppsatser. 1 december, kl. exempeluppsatser Dödsstraff Övertygande essä Shannon Rafferty E-portfölj. marvel champions hacka. 18 oktober kl. marvel champions hacka dödsstraff Övertygande essä Shannon Rafferty E-portfölj. Ladda ner Score Hero Hack. 19 augusti, kl. Score Hero Hack Ladda ner Death Penalty Övertygande essä Shannon Rafferty E-Portfolio. larvstartare. 20 juli, kl. caterpillar starter Dödsstraff Övertygande essä Shannon Rafferty E-portfölj. byggprodukt. 7 juli, kl. byggprodukt Dödsstraff Övertygande essä Shannon Rafferty E-portfölj.


Gratis Android-hack. 1 juli, kl. Gratis Android-hack Dödsstraff Övertygande essä Shannon Rafferty E-portfölj. Deadwalk The Last War Hack Tool Ladda ner. 30 juni kl. Deadwalk The Last War Hack Tool Ladda ner Death Penalty Persuasive Essay Shannon Rafferty E-Portfolio. skriva min uppsats australien. skriv min uppsats australien Dödsstraff Övertygande uppsats Shannon Rafferty E-Portfolio. Battle beach hacka för Android. 26 juni kl. battle beach hack android Death Penalty Övertygande uppsats Shannon Rafferty E-Portfolio. witcher 3 fusk keygen. 14 juni kl. Witcher 3 fusk nyckelgen Dödsstraff Övertygande essä Shannon Rafferty E-portfölj. 10 juni kl. com Dödsstraff övertygande essä Shannon Rafferty E-portfölj.


League Of Legends Hack Ip. 9 juni, kl. League Of Legends Hack Ip Dödsstraff Övertygande essä Shannon Rafferty E-Portfolio. pharos ostia 7 6 användarmanual. 2 juni, kl. pharos ostia 7 6 användarmanual Dödsstraff Övertygande essä Shannon Rafferty E-Portfolio. gratis tornförsvarsspel. Oavsett vilket medel som används, gaskammare, hängande, elektrisk stol, dödlig injektion eller skjutningsgrupp, det är barbariskt och grymt att tillåta en sådan handling inför en folkmassa. Det finns en begränsning av att använda ovanliga och grymma straff i USA och dödsstraff ses som ett brott mot denna klausul. Processen med dödsstraff kräver oändliga överklaganden och många behövde ytterligare förfaranden som gör rättssystemet igensatt. Domstolssystemen går igenom en enorm uppgift innan de ger ett klartecken för verkställandet av en dödsdom.


Detta utrymme och tid kan vara användbart för andra olösta problem. Rättens system har en enorm back-up som skulle hjälpa till att flytta saker Messerli, Revenge löser ingenting men istället leder det till en upprepad våldscykel. Detta kan förklara konflikten mellan Palestina och Israel som är oändlig. Precis som konfliktens hämnd har lett till oändligt gängvåld. Samhället bör utbildas om hämndlystna idéers fel. Att döda människor skickar fel budskap till samhället i stort. Att döda människor som dödar bevisar inte att deras gärning är felaktig. Om det vore fel så är dödsstraff också fel. Även om man vill göra det till en säkerhet för att brottslingen är ansvarig för brottet eller att ha ett effektivt avskräckande medel, löser inte dödandet det.


Istället ger det samhället en anledning att hämnas. De kommer att vilja döda de människor som förföljde deras blod. Allt som allt att mörda någon som mördade en annan är inte meningsfullt Burgado, en dödsdom tjänar inte mördaren rätt. Ett liv i fängelse skulle vara värre ett straff för dem och ett effektivt avskräckande medel. Det beror på att lidandet i en dödsdom är över på kort tid. Livstids fängelse på handen gör att fången lider av smärta i flera decennier. Fångar behandlas som djur i vissa fängelser där de är inspärrade i en intern miljö. De utsätts för våldtäkt och våld i sitt dagliga liv där.


Detta är ett värre straff för de som söker hämnd för sina nära och kära som har dödats. Terrorister kan till exempel föredra att dömas till döden till livstids fängelse. Detta beror på att de inte behöver utstå förnedring i ett land som de hatar så mycket att de bombar det. Länder som fortfarande utdömer dödsdomar har en avskräckt bild av andra länder. Till exempel finns det en skenande spridning av antiamerikanism i hela världen. Detta beror på att Amerika fortsatte att använda dödsstraffet i sina domstolar. Staten ses som hämndlysten och våldsam för att ha insisterat på en dödandepolitik. En undersökning krävs av stater för alla jurymedlemmar under förrättegångar för att säkerställa att de kan tåla att ge någon en dödsdom i en verklig domstol.


De flesta av dem tvingas ljuga för att få en plats i panelen, det här är deras karriär. Tanken på att fälla en sådan dom får en del juryn att frikänna istället för att riskera döden. Åklagare kan också välja att ge ett alternativ med lägre åtal istället för att tvinga juryn att välja död eller frikänna. I sådana fall är den avkunnade domen inte rättvis och rättvisa fullbordas inte. Dödsstraff gör att fångens familj lider. Att se en älskad dödas av staten är traumatiserande nog för att inte tala om den känslomässiga smärta familjen går igenom under överklagandeprocessen.


Genom att avkunna en dödsdom utlöses dubbelt lidande av staten. Detta beror på att offrets familj, som är oskyldig, har lidit sin förlust och familjen till fången kommer att behöva gå igenom samma trauma. Det finns en sannolikhet att inte alla dödsdömda är skyldiga till brottet. Olika fall har dokumenterats tidigare där DNA-testresultat visade att fel personer hade mördats av staten. Detta visar på ofullkomligheten i rättssystemet där de rika pratar. Fattiga åtalade ges inte rättslig uppmärksamhet som krävs och det lilla de får är från mindre kvalificerade individer, den enda de har råd med Clegg. Det finns också fall av psykiskt sjuka personer som avlivas. Det är inte deras fel att vara så och ingen mängd skolgång, förstärkningar, droger eller rehabilitering kan förändra dem.


Det är inte rättvist att döma någon som begått ett brott på grund av deras bristande eller dåliga resonemangsförmåga orsakad av en hjärndefekt. Flera länders författningar säger att det är fel att döma en psykiskt sjuk person till döden, men denna regel är vag eftersom juryn och domaren behöver övertygas och bevisas för sjukdomen hos den tilltalade. Brottslingar är ofta föraktade av samhället men att döda dem ger en känsla av sympati. Det får samhället att flytta sin sympati till brottslingen från offret. Dödsstraff har ett sätt att få advokater ombord. I de flesta fall förklaras den tilltalade skyldig. Advokater vet hur man manipulerar, döljer fakta och gör juryn sympatisk på sin sida. De kan hitta oklara tekniska detaljer som skulle få deras klient att hävda oskyldig men det händer inte eftersom brottslingar inte har råd med dem Joshua, dödsstraff är annorlunda eftersom advokater använder sig av att skaffa sig ett rykte.


Domen som gjordes i deras försök att visa upp sin makt är felaktig, skyldiga personer släpps. En dödsdom är värdelös eftersom den inte återupplivar det redan döda offret. Det borde alltså förbjudas eftersom det inte går att ändra på att offret aldrig kommer tillbaka. Alla typer av känslor; hämnd, ilska och hat kommer aldrig att fylla upp den tomhet som känns för att förlora en älskad. Förlåtelse borde vara vägen framåt för att skapa ett moraliskt upprätt samhälle. Ett dödsstraff ger stängning åt offrets familj. De tar lång tid att chocka och förlora medan andra inte återhämtar sig alls men återhämtningen skulle kunna påskyndas genom att få denna typ av stängning. De tror att ett dödsstraff ger dem slutgiltighet.


Det är också ett sätt att avskräcka brottslighet annars skulle det vara så frodigt. Även om det räcker med livstid i fängelse, finns det några brott och människor behöver fler, dödsstraff är ett av dem. Genom att döma en dödsdom blir det bättre tjänst på rättslinjen eftersom det utdömda straffet passar det begångna brottet. Det är förnuftigt att en brutal mördare underkastas sin egen medicin. Genom att inte ge domen skulle rättsväsendet beröva offren något. Denna handling skulle visa sympati från den tilltalades sida än offret. För att en person har begått mord i de flesta fall betyder det att det finns en rad andra brott han har begått och att alla offer i varje skulle vara lättade över att äntligen få rättvisa och det betyder att rättvisa för tidigare och nuvarande brott skipas.


Dödsstraff avskräcker fångar som avtjänar livstids fängelse. De kunde mörda människor när de satt i fängelse. Andra livstids fängslade personer kunde fly och fortsätta döda människor utanför som ett sätt att hämnas. En dödsdom är det enda effektiva avskräckningsmedlet i sådana fall. Alla tvivel kan inte rensas men nyligen är det väldigt nära. Om ett livstids fängelse godkänns kan det finnas en möjlighet för fångar att fly eller villkorlig frigivning. Detta skulle ge dem ytterligare en möjlighet att döda. Det yttersta skälet för en dödsstraffpolitik är att undvika upprepning av brottet. Systemet med villkorlig frigivning är inte meningsfullt.


Att döma en fånge till livstid innebär överbefolkning i fängelsesystemen som överutnyttjar resurserna där; celldel, kläder, vakttid och mat. Om möjligheten till dödsstraff tas bort kommer fängelserna att ha ett problem med överbefolkning eftersom dessa brottslingar är där för livet. Dödsstraff ger åklagare en chans att förhandla fram en vädjan med den tilltalade. Detta gör att den tilltalade erkänner brottet i utbyte mot ett mildare straff. Det är svårt att få en brottsling att ta på sig skulden i en domstol men en dödsdom gör det. Det är en fördel eftersom de personer som ställs inför rätta redan är skyldiga. En förhandling sparar tid, personliga krav och kostnader för ett brottmål.


Dödsstraff ger alltså makt och flexibilitet till åklagare för att säkerställa rättvisa. Dödsstraff är en mycket allvarlig fråga, som är värd en detaljerad diskussion och analys. För ett sekel sedan var det ett vanligt sätt att bestraffa mördare, och idag börjar fler och fler människor anse att det är olagligt, orättvist, ociviliserat och omoraliskt. När vi diskuterade ämnet dödsstraff, argumenterade Ernest van den Haag, Jeffrey H. Reiman och Gregg Georgia bör betraktas. Professor Ernest van den Haag är en av de mest kända akademikerna för dödsstraff. Hans argument angående dödsstraffet verkar vara starkast.


Enligt honom är det mycket bättre att avrätta en mördare i onödan än att riskera livet på en oskyldig person.

No comments:

Post a Comment