Wednesday, March 16, 2022

Uppsats om kulturella skillnader

Uppsats om kulturella skillnader



Afrikaner har varit kända för att bry sig om samhället mer än individuellt välbefinnande, kulturella skillnader uppsats. Beroende på bakgrunden hos olika individer, är fördomar skyldiga att uppstå när det finns skillnader i termer av kultur. Basso-samhällen borde vara redo att förändra sina långlivade övertygelser till det bättre. Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Dessutom finns det en uppfattning om att den västerländska kulturen är mer överlägsen alla andra kulturella skillnader uppsats i världen. Massachusetts, Blackwell: Prentice Hall.





Organisation av uppsatsen



Konflikt är den vanligaste formen av utmaning som den mänskliga befolkningen står inför idag. En djupgående analys av interaktioner mellan människor med olika bakgrund visar att konflikten är ett resultat av samhälleliga mångfald. Mångfalden inkluderar skillnader i bland annat social status, ras, tillhörighet till etniska grupper och politisk övertygelse. Enligt Agius och Ambrosewicz 1 orsakas mångfalden i ett givet samhälle av kulturella variationer. I den här uppsatsen, kulturella skillnader uppsats, författaren försöker tillhandahålla en lösning på dessa konflikter i ett försök att främja fredlig samexistens mellan människor med olika kulturell och social bakgrund.


De flesta nutida samhällen präglas av kulturell mångfald. Skillnaderna ökar av globaliseringen, där fysiska och geografiska gränser har minskat och människors rörlighet ökat. Tolerans och respekt för dessa mångfald är det enda sättet genom vilket människor från olika bakgrunder kan leva fredligt. Författaren till denna uppsats baserar sina kulturella skillnader uppsats om känslorna hos Basso 7. Basso tillhandahåller lösningar på hur man hanterar mångfald i ett samhälle. Författaren förlitar sig på Basso för att stödja avhandlingens uttalande i ljuset av de läsningar som anges för denna kurs. Ett antal faktorer som stödjer tolerans och respekt för mångfald beskrivs tydligt i denna uppsats. Dessutom, kulturella skillnader uppsats, författaren till denna uppsats illustrerar hur nämnda respekt och tolerans kan förverkligas.


Uppsatsen är uppdelad i tre huvudavsnitt. Det första avsnittet utgör inledningen där en översikt kulturella skillnader uppsats uppsatsen är skisserad. Det andra avsnittet består av uppsatsens brödtext. Definitionen av termer, författarens ståndpunkt i ämnet och motiveringarna för argumenten finns i detta avsnitt. Författaren avslutar uppsatsen i det tredje avsnittet med att återbesöka avhandlingen kulturella skillnader uppsats och lyfta fram de olika metoder som används för att utveckla attityder som främjar respekt och tolerans.


Slutsatsen lånar kraftigt från kursläsningarna enligt Basso 4. Tolerans hämtar sina filosofiska betydelser från anpassningen av divergerande beteenden i ett givet samhälle. Agius och Ambrosewicz 11 menar att detta koncept kan betraktas som den formel som krävs för fredlig samexistens mellan ett socialt och kulturellt divergerande folk. De två forskarna påpekar att mångfald i ett samhälle kan åstadkommas av många faktorer. Till exempel präglas samhället idag av individer med olika etnisk bakgrund. Sådana individer går samman för att bilda grupper som uppvisar mångfald med avseende på ras och etnicitet. Religion är också ett annat skäl som leder till divergens i ett samhälle. Till exempel består det amerikanska samhället av människor från kristna, muslimska, hinduiska och andra religiösa grupper, kulturella skillnader uppsats.


Tolerans kan ses som det lim som håller människor samman och hjälper dem att leva harmoniskt trots deras kulturella skillnader. Det avvärjer konflikter som kan leda till samhällelig upplösning. Konflikter förbrukar mycket resurser som kunde ha använts för att främja samhället ekonomiskt och socialt. Till exempel används pengar, tid och mänskliga resurser för att lösa kulturella skillnader uppsats som uppstår bland människor i samhället. Tolerans är nära besläktat med begreppet universell jämlikhet. Agius och Ambrosewicz 11 hävdar att en enda grupp i ett samhälle kan hävda överlägsenhet över andra. Till exempel kan de vita ha åsikten att de är överlägsna svarta, latinamerikaner, kulturella skillnader uppsats, och andra minoritetsgrupper.


Tolerans kommer in för att ta itu med dessa frågor. Basso använder berättelsen Number Our Days för att illustrera denna föreställning. Respekt syftar på hur en individ ser på andra människor i samhället, kulturella skillnader uppsats. Enligt Agius och Ambrosewiczs åsikter 17 betraktas detta begrepp som en individs beteende med hänsyn till en annan persons eller grupps etiska egenskaper. I matrisen av ett mångkulturellt samhälle finns det oundvikligen skillnader i beteende på grund av varierande kulturell bakgrund. Under sådana omständigheter ses respekt som det sätt på vilket en part i samhället behandlar sina motsvarigheter. Den förbiser de fördomar som skulle bli resultatet av mångfalden i samhället. Av definitionerna ovan är det uppenbart att de två termerna är nära besläktade, särskilt när det gäller kulturell mångfald.


Agius och Ambrosewicz 19 hävdar att tolerans beror på den respekt som en individ har gentemot de mångfald som är uppenbara i samhället. På samma sätt bygger respekt på förståelsen att människor har rätt till deras beteenden. Författaren till denna uppsats förlitar sig på detta förhållande för att föra argument till stöd för utvecklingen av attityder som ökar respekten och toleransen för mångfald. I de tidigare avsnitten av denna uppsats föreslog författaren att attityder som främjar respekt och kulturella skillnader uppsats kan lösa många av de utmaningar som hotar sammanhållningen och samexistensen i samhället. Som förutsetts av Agius och Ambrosewicz 12 är konflikt den vanligaste utmaningen som en mångkulturell civilisation står inför, kulturella skillnader uppsats.


Det centrala argumentet i denna uppsats överensstämmer med uppfattningen att de attityder som stöder respekt och tolerans går långt för att lösa samhällsproblem, inklusive konflikter. I denna kulturella skillnader uppsats, flera fall av intolerans och respektlöshet undersöks för att beskriva deras negativa effekter på samhället. En mångkulturell civilisation kan betraktas som en som definieras av existensen av människor med olika ras och kulturell bakgrund. På grund av sin etniska mångfald kommer individerna sannolikt att ha kolliderande tankeskolor. Till exempel kan de infödda ha religiösa och politiska åsikter som skiljer sig från dem som de vita främjar. Variationerna kommer sannolikt att skapa friktioner mellan dessa två grupper, kulturella skillnader uppsats.


Demografin för de olika ras- och etniska grupperna varierar. Mot bakgrund av dessa kulturella skillnader uppsats, den dominerande gruppen tenderar att känna sig överlägsen minoritetsklassen, kulturella skillnader uppsats. Agius och Ambrosewicz 13 ger ett exempel på rasprofilering i Europa och Amerika, några av de mest avancerade nationerna i den civiliserade världen. Kaukasier är den dominerande rasen i dessa två samhällen. Som ett resultat har människor från andra raser fått fördomsfull behandling i dessa samhällen, kulturella skillnader uppsats. Rasism är en av de största effekterna av etnisk mångfald i ett samhälle. Fenomenet orsakas av uppfattningen att kaukasier är överlägsna andra raser, såsom de svarta och latinamerikaner.


Handlingen är ett klassiskt exempel på respektlöshet och intolerans när det gäller mångfald Basso Baserat på definitionen av tolerans är det uppenbart att intolerans är raka motsatsen till detta koncept. En grupp människor kan betrakta andra som ovärdiga vissa privilegier. Ett exempel på sådan intolerans visade sig i Amerika där afroamerikaner nekades flera rättigheter på grund av deras hudfärg, kulturella skillnader uppsats. Resultatet blev en blodig kamp för frihet. Historien är fylld av flera berättelser och fall där tolerans och respekt för mångfald gav lösningar på många konflikter.


Agius och Ambrosewicz 21 hänvisar till sexismens gradvisa nedgång. Under en lång tid, kulturella skillnader uppsats, de flesta samhällen trodde att män var överlägsna kvinnor. Religioner som kristendomen och islam hade doktriner som antydde att kvinnor var underlägsna män. Följaktligen nekades kvinnor vissa rättigheter. Till exempel i Europa fick kvinnor inte rösta. Men genom dialog och respekt för jämställdhet fick gruppen så småningom utöva denna rätt. Diskriminering är ofta ett uttryck för intolerans och respektlöshet. Samhällen som inte omfamnar tolerans slits isär av konflikter. Basso Rasism och sexism är några av de attityder som har förändrats avsevärt genom åren. Attitydförändringarna har lett till olika förändringar i samhället.


Till exempel är det numera vanligt att en afroamerikan tar en kaukasisk kvinna för en fru utan samhälleligt uppståndelse. Den fredliga samexistensen mellan människor med olika bakgrund är kulturella skillnader uppsats än konflikt. I sin analys av tolerans, kulturella skillnader uppsats, Agius och Ambrosewicz 11 menar att konflikter löses genom attitydförändringar. De två hävdar att människans existens kan spåras tillbaka till mer än år sedan. Samhällen har dock spenderat mer tid i konflikter än i verklig fredlig samexistens. Trots detta löstes många av konflikterna med hjälp av dialoger. I The Spirit Catches You föreslår Basasso 45 den dialogen kulturella skillnader uppsats en egenskap av respekt för andra.


Som en samhällsutmaning är konflikt inte lockande. De många krig som upplevts i det förflutna stöder detta påstående av Agius och Ambrosewicz 4. Det är dyrt för ett samhälle att bekvämt njuta av livet mitt i konflikter. Under var, till exempel, grundläggande bekvämligheter blivit knappa. För att uppnå dessa sociala bekvämligheter är fredlig samexistens ett krav. En titt på attitydförändringar avslöjar det kulturella skillnader uppsats få resurser spenderas för att uppnå samexistens, kulturella skillnader uppsats. Som sådan är attityder som ökar respekt och tolerans billiga sätt att lösa konflikter. En annan anledning till att dessa attityder är en lösning på samhället kulturella skillnader uppsats är vikten av fredlig samexistens.


Agius och Ambrosewicz 18 menar att en ökning av den globala befolkningens storlek framhäver behovet av samexistens. Marken ökar inte. Det förblir statiskt när befolkningsstorleken ökar. Som sådan är det viktigt för människor att samexistera i harmoni. Genom tolerans, kulturella skillnader uppsats, människor kan uppskatta sin mångfald och dela de tillgängliga resurserna utan fördomar. Men i avsaknad av tolerans och respekt skulle kaos råda och ingen kommer att gynnas. Basso 45 gör ett liknande påstående i berättelsen The Spirit Catches You. Diskussionerna i denna uppsats har förklarat de utmaningar som mänskligheten står inför. Illustrationerna om de negativa effekterna av konflikter har gjort det nödvändigt att ta itu med attitydförändringar i samhället.





skriva en uppsats



Skillnaden i makt mellan chefer och deras underordnade tonas ner Sheffrin, En autokratisk eller diktatur metod för förvaltning skulle förkastas av arbetare i sådana länder. Detta beror på att de är vana vid att relatera på förnamnsbasis med alla. Malaysiska arbetare är tvärtom vana vid autokratiska och diktatoriska ledarstilar. De är bra på att följa order och ifrågasätter sällan högsta ledningen. Att försöka använda rådgivande ledarskapsstilar i ett sådant land skulle vara tidskrävande och kan visa sig vara ineffektivt Machan, maskulinitet kontra femininitet indikerar om människor föredrar kvantiteten av liv eller livskvalitet.


Maskulina tendenser som konkurrens och aggressivitet värderas högt i USA. Men i muslimska länder värderas familj och relationer högt. Därför skulle produkter som främjar relationer och värderingar prestera bättre i Mellanöstern än i Amerika. Medlemmar i vissa samhällen dras till risker mer än andra. Särskilt amerikaner har varit kända för att njuta av spännande och förmodligen farliga aktiviteter. Bungyjump och dykning är två sådana aktiviteter. Denna trend observeras även hos ungdomar som tenderar att byta jobb ofta.


Samhällen med svagt undvikande av osäkerhet skulle föredra mindre riskfyllda investeringar och människor skulle stanna i ett jobb tills de går i pension. Denna kunskap är avgörande för personalplanering Joshi, afrikaner har varit kända för att bry sig om samhället mer än individuellt välbefinnande. Å andra sidan är människor från västländer mer individualistiska än afrikaner. Forskare har visat att när det nationella välståndet ökar, minskar integrationsattityden. Ett multinationellt företag måste fastställa var landet det vill verka i ligger. Detta hjälper till att skapa ersättningspaket som motiverar anställda. Familjesjukvårdsförsäkring skulle vara motiverande för en anställd i ett samhälle som värdesätter integration Jones et al. Språk består av både talade och outtalade meddelanden som skickas och tas emot mellan medlemmar i ett samhälle.


Det finns högkontextkulturer där verbal kommunikation är viktigare än icke-verbal och lågkontextkulturer där icke-verbal kommunikation och kroppsspråk är viktigast. En internationell marknadschef skulle designa en annons med färre ord i en lågkontextkultur än en högkontextkultur. Orden i en annons som ska köras i ett högkontextkultursamhälle skulle plockas ut mycket noggrant Frederic, Utvecklingsnivån på målmarknaden har en enorm inverkan på marknadsföringen. Det dikterar vilka produkter som skulle vara lämpliga för vilka marknader. Marknadschefer måste genomföra konsumentundersökningar för att ta reda på om deras produkter skulle fungera i deras samhällen.


tvättmaskiner har inte presterat bra på den afrikanska marknaden på grund av de höga elkostnaderna. Mobiltelefoner å andra sidan har tagit marknaden med storm. Nokia har tagit stora marknadsandelar eftersom de producerar prisvärda, hållbara och användarvänliga telefoner. Detta syftar på hur samhällen är uppbyggd. I länder där det finns ett rollbesättningssystem eller sociala klasser finns, kan marknadschefen behöva utforma olika marknadsföringsmetoder för varje subkultur. Marknadsförare måste vara försiktiga så att de inte stör kundernas religiösa övertygelse. reklam med bilder på grisar var olagligt i Kina i En marknadschef som bestämmer sig för att köra en reklam med nästan nakna kvinnor i muslimska länder skapar inte bara en dålig image för företaget, utan kan också få allvarliga straff.


Användningen av obscent språk kan vara acceptabelt i tillåtande samhällen men inte i konservativa Drahos, annonser som visar tonåringar som använder kondom som preventivmedel skulle inte vara välkomna i Afrika där tonåringar inte förväntas vara sexuellt aktiva. En annons med en basketstjärna som brottades med Kung Fu förbjöds i Kina eftersom den ansågs vara en förolämpning mot det nationella arvet. Noggrant övervägande av denna aspekt av kultur i marknadsföring kan spara företaget mycket pengar och offentlig förnedring. Det skulle inte vara tillrådligt att välja medier som kräver att konsumenten läser om läskunnigheten i ett land är låg.


Detta medium skulle begränsa antalet potentiella kunder som kan nås. Ljud- och videometoder skulle föredras framför broschyrer och flygblad i fall av låg läskunnighet. Internationella marknadsföringschefer måste ta hänsyn till denna kulturella aspekt när de utformar reklamkampanjer. Kultur påverkar alla aspekter av marknadsföringsmixen. Produktpolitiken påverkas av kulturen eftersom medlemmar av vissa kulturgrupper inte använder särskilda produkter. Muslimer äter inte fläsk, så att bygga en grisköttsfabrik i ett land i Mellanöstern kommer att vara en meningslös ansträngning. Främjande dikteras också av kulturella åsikter. Muslimer anser att hundar är orena djur som man inte ska umgås med. Men på det västra halvklotet är hundar det bästa husdjuret.


Affärspraxis och relationer varierar från nation till nation. Amerikaner tenderar att fokusera mer på själva produkten än affärsrelationen, medan kineser och japaner värdesätter relationer mer. Ett samhälles middags- och kostvanor kommer att diktera hur affärsmiddagar och luncher genomförs. Underlåtenhet att göra det kan leda till dåliga intryck av gästen som bildas av värden. Det är därför viktigt för företagsledare att undersöka grundligt innan de deltar i sådana evenemang Murphy, Gåvor är ett uttryck för gästfrihet och vänlighet. Det är ett tabu i afrikansk kultur att åka på besök utan gåva. I andra länder förväntar sig inte värdar att deras besökare kommer med gåvor, utan de ger besökarna gåvor att ta med sig hem.


Det är viktigt att veta om gåvor förväntas eller inte när man går på internationella möten. Den internationella chefen måste också vara medveten om vilken typ av gåvor han förväntas ge. Fel val av gåva skapar dåliga första intryck Sullivan et al. Kultur dikterar påklädning. Internationella chefer måste välja ut sin dressing enligt inställningsannonsen vid tillfället. Religiösa och konservativa länder uppskattar inte att avslöja klädsel. Detta kommer att hjälpa till att förhindra distraktioner under kommunikation.


Affärskommunikation påverkas också av kultur. Kommunikationsstilar i olika länder varierar. Internationella företagsledare och anställda måste lära sig att hantera varje stil. De måste också förstå vad som menas när vissa ord och symboler används av andra människor. Icke-verbal kommunikation är extremt viktig i vissa länder. Därför rekommenderas utländska anställda och chefer att noggrant titta på deras kroppsspråk. Davies, Culture sätter gränser som måste respekteras i internationella affärer. Vissa samhällen anser att det är stötande för medlemmar av det motsatta könet att kramas eller ha nära kroppskontakt. När man hanterar sådana kulturer är det bäst att undvika offentliga uttryck för tillgivenhet.


Men i Amerika anses det vara vänligt att hälsa på någon med en varm kram eller handslag. Företagsledare kan också hänvisa till varandra med sina förnamn. Detta är generellt inte acceptabelt i Kina där saker och ting är mer officiella Daniels et al. Denna artikel har visat den stora inverkan kulturella skillnader kan ha på internationella affärer. Dessa effekter sträcker sig över hela organisationen. Men kulturella skillnader kan vara fördelaktiga för företag. Multinationella företag kommer att dra nytta av den pool av talang som skapas av kulturell mångfald. Ett företag med verksamhet i Frankrike och Tyskland drar nytta av tyskarnas vetenskapliga insikt och fransmännens konstnärliga smak.


Om företaget förvaltar denna talang väl kan det dra stor nytta av de synergier som skapas. Innovativa idéer kan också utbytas. Detta skulle resultera i snabbare tillväxt för verksamheten Boldrin et al. Studier har visat att arbetseffektiviteten ökar med ökad kulturell mångfald bland arbetstagare. Detta beror på ökad kompetens och erfarenhet. Nya processer kan också utvecklas. Problemlösningseffektiviteten ökar också. Språkkunskaperna förbättras eftersom anställda måste lära sig att hantera andra som kanske inte talar engelska. Arbetet med att skapa synergi i en kulturellt mångfaldig organisation kan avleda resurser från verksamhetens huvudmål.


Utbildnings- och medvetenhetsprogram tar tid som borde ha lagts ner på att arbeta. Anställdas motstånd kan orsaka att sådana initiativ misslyckas. Mångfalden på arbetsplatserna kan också bromsa beslutsprocessen eftersom alla har sin egen uppfattning om hur saker och ting ska fungera. Detta kunde ha undvikits genom att göra affärer lokalt där människor delar samma kultur Cooper, företagsorganisationer som verkar över gränserna bör investera tid och andra resurser för att studera kulturen i deras verksamhetsmiljöer. Detta kommer att spara sådana företag pengar som kunde ha lagts på att betala böter för att begå kulturbrott. Dessa produkter kommer att leda till tillväxt i försäljningsintäkter och så småningom vinst. Men att bortse från kulturella skillnader kan få förödande effekter på ett multinationellt företag.


Försäljningsintäkter kan gå förlorade på grund av kulturell okunskap. Potentiella kunder undviker sannolikt företag som inte fungerar i linje med deras normer och värderingar. Man skulle kunna dra slutsatsen att själva framgången för ett internationellt företag beror på anpassningen till lokala kulturer och subkulturer Machan, Boldrin, M. et al. Cambridge: Cambridge University Press. Cooper, B. London: Edward Elgar Publishing. Daniels, J. New York: Prentice Hall. Drahos, P. London: Earthscan. Fredrik, R. Massachusetts, Blackwell: Prentice Hall. Agius och Ambrosewicz 11 menar att detta koncept kan betraktas som den formel som krävs för fredlig samexistens mellan ett socialt och kulturellt divergerande folk.


De två forskarna påpekar att mångfald i ett samhälle kan åstadkommas av många faktorer. Till exempel präglas samhället idag av individer med olika etnisk bakgrund. Sådana individer går samman för att bilda grupper som uppvisar mångfald med avseende på ras och etnicitet. Religion är också ett annat skäl som leder till divergens i ett samhälle. Till exempel består det amerikanska samhället av människor från kristna, muslimska, hinduiska och andra religiösa grupper. Tolerans kan ses som det lim som håller människor samman och hjälper dem att leva harmoniskt trots deras kulturella skillnader.


Det avvärjer konflikter som kan leda till samhällelig upplösning. Konflikter förbrukar mycket resurser som kunde ha använts för att främja samhället ekonomiskt och socialt. Till exempel används pengar, tid och mänskliga resurser för att lösa meningsskiljaktigheter som uppstår mellan människor i samhället. Tolerans är nära besläktat med begreppet universell jämlikhet. Agius och Ambrosewicz 11 hävdar att en enda grupp i ett samhälle kan hävda överlägsenhet över andra. Till exempel kan de vita ha åsikten att de är överlägsna svarta, latinamerikaner och andra minoritetsgrupper. Tolerans kommer in för att ta itu med dessa frågor. Basso använder berättelsen Number Our Days för att illustrera denna föreställning.


Respekt syftar på hur en individ ser på andra människor i samhället. Enligt Agius och Ambrosewicz 17:s åsikter betraktas detta koncept som en individs beteende med hänsyn till en annan persons eller grupps etiska egenskaper. I matrisen av ett mångkulturellt samhälle finns det oundvikligen skillnader i beteende på grund av varierande kulturell bakgrund. Under sådana omständigheter ses respekt som det sätt på vilket en part i samhället behandlar sina motsvarigheter. Den förbiser de fördomar som skulle bli resultatet av mångfalden i samhället. Av definitionerna ovan är det uppenbart att de två termerna är nära besläktade, särskilt när det gäller kulturell mångfald. Agius och Ambrosewicz 19 hävdar att tolerans beror på den respekt som en individ har gentemot de mångfald som är uppenbara i samhället.


På samma sätt bygger respekt på förståelsen att människor har rätt till deras beteenden. Författaren till denna uppsats förlitar sig på detta förhållande för att föra argument till stöd för utvecklingen av attityder som ökar respekten och toleransen för mångfald. I de tidigare avsnitten av denna uppsats föreslog författaren att attityder som främjar respekt och tolerans kan lösa många av de utmaningar som hotar sammanhållningen och samexistensen i samhället. Som förutsetts av Agius och Ambrosewicz 12 är konflikt den vanligaste utmaningen för en mångkulturell civilisation. Det centrala argumentet i denna uppsats överensstämmer med uppfattningen att de attityder som stöder respekt och tolerans går långt för att lösa samhällsproblem, inklusive konflikter. I detta avseende undersöks flera fall av intolerans och respektlöshet för att beskriva deras negativa effekter på samhället.


En mångkulturell civilisation kan betraktas som en som definieras av existensen av människor med olika ras och kulturell bakgrund. På grund av sin etniska mångfald kommer individerna sannolikt att ha kolliderande tankeskolor. Till exempel kan de infödda ha religiösa och politiska åsikter som skiljer sig från dem som de vita främjar. Variationerna kommer sannolikt att skapa friktioner mellan dessa två grupper. Demografin för de olika ras- och etniska grupperna varierar. I ljuset av dessa demografier tenderar den dominerande gruppen att känna sig överlägsen minoritetsklassen. Agius och Ambrosewicz 13 ger ett exempel på rasprofilering i Europa och Amerika, några av de mest avancerade nationerna i den civiliserade världen. Kaukasier är den dominerande rasen i dessa två samhällen. Som ett resultat har människor från andra raser fått fördomsfull behandling i dessa samhällen.


Rasism är en av de största effekterna av etnisk mångfald i ett samhälle. Fenomenet orsakas av uppfattningen att kaukasier är överlägsna andra raser, såsom de svarta och latinamerikaner. Handlingen är ett klassiskt exempel på respektlöshet och intolerans när det gäller mångfald Basso Baserat på definitionen av tolerans är det uppenbart att intolerans är raka motsatsen till detta koncept. En grupp människor kan betrakta andra som ovärdiga vissa privilegier. Ett exempel på sådan intolerans visade sig i Amerika där afroamerikaner nekades flera rättigheter på grund av deras hudfärg.


Resultatet blev en blodig kamp för frihet. Historien är fylld av flera berättelser och fall där tolerans och respekt för mångfald gav lösningar på många konflikter. Agius och Ambrosewicz 21 hänvisar till sexismens gradvisa nedgång. Under lång tid trodde de flesta samhällen att män var överlägsna kvinnor. Religioner som kristendomen och islam hade doktriner som antydde att kvinnor var underlägsna män. Följaktligen nekades kvinnor vissa rättigheter. Till exempel i Europa fick kvinnor inte rösta. Men genom dialog och respekt för jämställdhet fick gruppen så småningom utöva denna rätt. Diskriminering är ofta ett uttryck för intolerans och respektlöshet.


Samhällen som inte omfamnar tolerans slits isär av konflikter. Basso Rasism och sexism är några av de attityder som har förändrats avsevärt genom åren. Attitydförändringarna har lett till olika förändringar i samhället. Till exempel är det numera vanligt att en afroamerikan tar en kaukasisk kvinna för en fru utan samhälleligt uppståndelse. Den fredliga samexistensen mellan människor med olika bakgrund är bättre än konflikter. I sin analys av tolerans hävdar Agius och Ambrosewicz 11 att konflikter löses genom attitydförändringar. De två hävdar att människans existens kan spåras tillbaka till mer än år sedan. Samhällen har dock spenderat mer tid i konflikter än i verklig fredlig samexistens.


Trots detta löstes många av konflikterna med hjälp av dialoger. I The Spirit Catches You antyder Basso 45 att dialog är en egenskap av respekt mot andra. Som en samhällsutmaning är konflikt inte lockande. De många krig som upplevts i det förflutna stöder detta påstående av Agius och Ambrosewicz 4. Det är dyrt för ett samhälle att bekvämt njuta av livet mitt i konflikter. Under var, till exempel, grundläggande bekvämligheter blivit knappa. För att uppnå dessa sociala bekvämligheter är fredlig samexistens ett krav. En titt på attitydförändringar avslöjar att väldigt få resurser spenderas för att uppnå samexistens. Som sådan är attityder som ökar respekt och tolerans billiga sätt att lösa konflikter.


En annan anledning till att dessa attityder är en lösning på samhälleliga utmaningar är vikten av fredlig samexistens. Agius och Ambrosewicz 18 menar att en ökning av den globala befolkningens storlek framhäver behovet av samexistens. Marken ökar inte. Det förblir statiskt när befolkningsstorleken ökar.

No comments:

Post a Comment