Thursday, January 27, 2022

Uppsats om hunger games boken

Uppsats om hunger games boken



Han hänvisar till helgedomen som ett badrum enligt amerikaner. Boken som jag har valt att läsa är den enda, hungerspelen. Minsta motståndets väg tolkas som de gemensamma förväntningarna av en specifik social struktur. Gratis uppsatsprov om det givna ämnet "Sweet Memories Of My Childhood". Det är tydligt för läsaren att Katniss sakta lär sig att acceptera sin känslomässiga sida som en styrka, men eftersom hon berättar historien i nutid kan hon inte alltid känna igen det i sig själv. I Panem är vägen för minsta motstånd väl lagd av Capitolium, Uppsats om hunger games-boken.





Hungerspelen



Boken som jag har valt att läsa är den enda, hungerspelen. Uppsats om hunger games boken Hunger Games skrevs av Suzanne Collins och var den 14 september. Anledningen till att den här boken ökade mitt intresse är på grund av dess genrer, fiktion, äventyr, utopiska och dystopiska, Uppsats om hunger games-boken, Science fiction, drama och action. Alla de bästa genrerna du kan begära i en bok. Det som nu kommer att diskuteras om den här boken är karaktärsanalys, sammanfattning av handlingen och analys. Katniss är smal med svart hår, grå ögon och oliv hud. Hon har en familj på tre Katniss själv, hennes mamma, Prim, hennes yngre syster och naturligtvis hennes katt, Uppsats om hunger games-boken. Katniss är också huvudförsörjaren i sin familj.


De färdigheter och egenskaper hon utvecklade för att framgångsrikt hantera de vardagliga utmaningarna med att vara fattig, inklusive hennes förmåga att jaga, hennes tuffhet och hennes påhittighet, visar sig vara det som håller henne vid liv genom spelen. Peeta är en 16-åring Han beskrivs som medellängd med en tjock byggnad, har ljusgrått med askblont hår som faller i vågor över pannan och med blå ögon. Sedan vinsten gjorde honom självständigt rik, har han tillbringat nästan all sin mellanliggande fritid berusad till den grad av pinsamhet. Haymitch är också tänkt att hjälpa Katniss och Peeta att försöka vinna hungerspelen. Hur det fungerar. Nu till sammanfattningen av boken.


Boken hände i det som en gång var Nordamerika, Capitol of Panem vidhåller sin Uppsats om hunger games-boken på dess 12 distrikt genom att tvinga dem var och en att välja ut en pojke och en flicka, kallade dem hyllningar, för att tävla i ett nationellt TV-evenemang som kallas Hunger Games. Varje medborgare måste se på när ungdomarna kämpar till döds tills bara en återstår. Om ett av distrikten inte beter sig så skulle de ta ut dem som de gjorde distrikt 12-hyllning Katniss Everdeen har lite att lita på, Uppsats om hunger games-boken, annat än hennes jaktkunskaper och skarpa instinkter, på en arena där hon måste döda eller dödas. Med det sagt var det bara början för Katniss. Så när jag läste den här boken hade jag märkt något som verkade bekant.


De tretton distrikten styrde av en hård och avlägsen makt, alltför välbekant? Under 1700-talet delades också en stor del av Nordamerika upp i tretton kolonier. Delaware, Pennsylvania, Connecticut, Maryland, Massachusetts, New Hampshire, Georgia, New Jersey, New York, North Carolina, South Carolina, Rhode Island och Virginia där de 13 kolonierna. Som kolonier rapporterade dessa regioner till det brittiska imperiet. Förr i tiden försåg kolonister i Nordamerika människor tillbaka i England med varor som bomull och tobak. Ungefär som i boken The hunger games with the Capitol som kräver vissa föremål, den brittiska regeringen införde ofta regler och lagar på kolonierna.


Människorna som bodde där kände att de blev ganska orättvist behandlade, och det gäller även boken. Sammanfattningsvis är de 13 distrikten i Panem i en mycket liknande position som de ursprungliga nordamerikanska kolonierna. Båda har fallit under Uppsats om hunger games-boken av ett tyranniskt regeringssystem. Behöver en anpassad uppsats om samma ämne? Våra skribenter kan hjälpa dig med alla typer av uppsatser. För alla ämnen Få ditt pris Hur det fungerar.





om din familjeuppsats



Hela konceptet med Hunger Games är att hålla människor åtskilda från varandra, för att motverka uppror. Men den här planen antyder faktiskt gemenskap, och det visar sig i Katniss självmordsknep i slutet av spelen. Hon använder kärleksberättelsen för att skydda sig själv när de återvänder till världen, men den rebelliska känslan av gemenskap har redan föreslagits. De flesta av berättelsens teman involverar Katniss tillväxt som person. Temat identitet och de motsättningar som Katniss känner får hjälp av den ironi som finns mellan det hon observerar i sig själv och vad läsaren observerar. Det är tydligt för läsaren att Katniss sakta lär sig att acceptera sin känslomässiga sida som en styrka, men eftersom hon berättar historien i nutid kan hon inte alltid känna igen det i sig själv.


Detta är tydligast i hennes förhållande med Peeta, där hon insisterar på att hennes tillgivenhet mest är för showen, även om hennes känslor är uppenbart äkta. Temat uppror manifesterar sig också även om berättaren inte känner igen det. Hon lär sig att acceptera gemenskap som en källa till styrka genom hela romanen, även om hennes främsta uttalade mål är att överleva. Eftersom Katniss är vår enda lins till berättelsen, utforskar den hur vår identitet formas även när vi inte känner igen den. The Hunger Games är tänkt att ge Panem en brutalt realistisk inblick i människans natur och äventyr.


Men hela händelsen handlar i sanning om ytlig bild snarare än verklighet. Detta är tydligt från de första etapperna, där hyllningarna introduceras till publiken genom högprofilerade evenemang. Mängden arbete som går åt till att forma deras bilder tyder på att det publiken ser inte är hyllningarna själva, utan snarare en formad bild av dem. Katniss går igenom mycket förberedelser med sitt förberedande team och Cinna, och hon och Peeta håller sig nära varandra inte av någon sann känsla, utan för att Haymitch har sagt till dem att. Och sedan i själva spelen ändrar spelmakarna ofta reglerna och miljön för att höja underhållningsvärdet. Sammantaget är verklighetens utseende allt som betyder något i Hunger Games.


Katniss berättelse handlar om ungdomars tillväxt, när hon lär sig att acceptera sin passionerade sida som en styrka, och dessutom översätta det till en revolutionär iver. Eld är traditionellt en bild av stark passion. Genom romanen lär hon sig att lita på den här delen av sig själv, vilket återspeglas i hennes önskan att hålla naglarna målade. Mot slutet behöver hon inte längre eldskådespelet för att acceptera sin eldiga personlighet. Eld är också nyckeln till överlevnad och strategi hela tiden - att tända eld är hur hon försöker distrahera karriärerna i flera fall, och Gamemakers använder eld vid ett tillfälle för att attackera henne.


Allt detta tyder på att styrkan för Katniss kommer först från att acceptera hennes passionerade sida, och sedan lära sig att kontrollera sina passioner för att bli en kraftfull figur. Frågor och svar-sektionen för The Hunger Games är en fantastisk resurs för att ställa frågor, hitta svar och diskutera romanen. Titta tillbaka på avsnittet när Katniss träffade sitt skönhetsteam som börjar på sidan Vad säger denna information oss om värderingarna och kulturen i Capitolium? Informationen i det här avsnittet berättar att huvudstaden är fokuserad på spektakel och framträdanden.


Det ger sina medborgare en falsk verklighet. Å andra sidan visar Katniss sin smarta och smarta karaktär. De färdigheter hon får i jakt och födosök är en fördel i Hunger Games. Dessutom förlorade hon inte vid något tillfälle sin mänsklighet. Hon har fortfarande lust att återvända hem och kärleken till sin syster driver henne att sluta en allians med en hyllning från ett annat distrikt. Vi ser också att hon har en önskan att aldrig gifta sig och föda barn eftersom Capitolium kommer att utsätta dem för samma straff. Verkligheten med ett perverst Capitol bevisas av det faktum att människor tycker om att se andra lida och barn slåss till döds. Köp uppsats Betala för uppsats Skriv min uppsats Läxskrivning Hjälp Uppsatsredigeringstjänst Uppsatsskrivande Hjälp Skriv min högskoleuppsats Gör min uppsats Terminuppsats Skrivtjänst Kursskrivtjänst Skriv min forskning Uppsats Skrivhjälp Uppsatsskrivning Hjälp.


Logga in Beställ nu. Ring nu! Beställ nu. Söka efter:. Beställ nu! Få anpassad uppsats från:. Gratis uppsatsprov om det givna ämnet "Fördelar med att studera lokalt". Skrivet av akademiska experter med 10 års erfarenhet. Gratis essäprover om det givna ämnet "Drömfamilj". Du kan också beställa en plagiatfri skräddarsydd uppsats om ämnet från våra professionella uppsatsförfattare. Gratis uppsatsprov om det givna ämnet "Sweet Memories Of My Childhood". Gratis uppsatsprov om det givna ämnet "Effekter av den ryska revolutionen". Katniss kan ses som en symbol för styrkan och självständigheten hos en kvinna i motsats till den vanliga skildringen av en flicka i nöd i media. Det slutar med att hon blir en del av The Hunger Games, ett tv-sänt underhållningsevenemang. Hon lurar tittarna genom att låta dem tro att hon har romantiska intressen med en annan deltagare.


Hennes mål är inte romantik, hennes enda mål är att skydda sin familj och hon måste överleva The Hunger Games för att kunna göra det. Efter hennes pappas död tar Katniss rollen som jägaren och försörjaren och lämnar området i byn hon bor i för äventyr i skogen. Medan en handling som denna vanligtvis ges till en manlig karaktär för att skildra den stereotypa heroiska och manliga sak att göra, drivs hon av sina till synes moderliga instinkter att skydda sin syster. Hur det fungerar. Katniss och Peeta låtsas vara kära i kamerorna, som tittar på dem under evenemanget, för att fånga sponsorernas uppmärksamhet och försäkra president Snow att deras huvudsakliga intresse är sann kärlek som drivs av deras romantiska intressen, och inte ett uppror.


Deras plan att lura människor kommer att resultera i att de tjänar sponsorer, vilket är erbjudanden till deltagarna för att hjälpa dem i deras överlevnad. Efter deras framgång i The Hunger Games börjar de bröllopsförberedelser som är ett utarbetat trick. Hon vill inte ha äktenskap eller ett lyckligt slut i alla sina dagar.

No comments:

Post a Comment