Monday, January 24, 2022

Hur man startar en samhällstjänstuppsats

Hur man startar en samhällstjänstuppsats



Har du mer tålamod nu? Här presenterar hon problemet. Etik, teknik, hållbarhet och sociala frågor i näringslivet. Inga studier behövs göras, det är bara att internalisera. Resten kommer att utföras av våra experter.





Reflektion om att tjäna samhället



I själva verket kan du bli ombedd att skriva en uppsats om det. Det här inlägget kommer att täcka detaljerna i en samhällstjänstuppsats och hur man går tillväga för att skriva en, inklusive vad som ska täckas och vanliga misstag att undvika. Dessa är skolspecifika uppmaningar hur man startar en samhällstjänstuppsats gå bara till den högskola som begär dem, hur man startar en samhällstjänstuppsats, till skillnad från det personliga uttalandet som går till varje skola du söker till. Alla skolor kräver inte samhällstjänstuppsatser, men flera gör det. Samhällstjänstuppsatsen är en uppsats som beskriver de initiativ du har tagit utanför klassrummet för att gynna ditt samhälle.


Samhällstjänstuppsatsen ger dig möjligheten att belysa det arbete du har gjort för att påverka världen och människor omkring dig, och är ett ytterligare sätt att hjälpa dig att sticka ut bland andra sökande. Till att börja med, element att vara uppmärksam på inkluderar:. Även om alla samhällstjänstuppsatser i slutändan har samma syfte att få dig att beskriva dina lokala serviceaktiviteter, kan de komma med olika typer av uppmaningar. Nedan finns tre exempel på uppmaningar. Notera skillnaderna i ämnesspecificitet, längdkrav och bredd på prompten. Beskriv en meningsfull volontär- eller samhällstjänstupplevelse, inklusive vad du lärde dig av att delta. Från University of California Application:. Vad har du hur man startar en samhällstjänstuppsats för att göra din skola eller ditt samhälle till en bättre plats?


Beskriv din enastående prestation på djupet och ge den specifika planering, träning, mål och steg som vidtagits för att göra prestationen framgångsrik. Inkludera detaljer om din roll och framhäva ledarskapet du tillhandahöll. Din uppsats måste bestå av ett minimum av ord men inte mer än ord. När du har en förståelse för vad som krävs av det specifika ska du skriva, hur man startar en samhällstjänstuppsats, nästa steg är att brainstorma idéer för ett specifikt ämne. Om du har olika samhällsengagerade serviceerfarenheter under ditt bälte, överväg följande innan du slutför ditt beslut. Är betydande i längd och omfattning. Är transformerande eller inspirerande. Det ideala ämnet för samhällstjänstuppsatsen borde vara en upplevelse som förändrade eller utmanade ditt perspektiv, och som i slutändan var tillfredsställande.


Illustrera personliga egenskaper eller passioner som du vill lyfta fram. Med tanke på den specifika uppmaningen och med resten av din ansökan i beaktande, vilka personliga intressen vill du lyfta fram? Vilken aktivitet belyser den personliga egenskap som du vill uppmärksamma? Dessa är alla delar att tänka på innan du börjar skriva din uppsats. Du kan börja med en rad om en särskilt hektisk eftermiddag på barnhemmet, eller en morgon när du städar upp gatorna efter en storm, eller känslan av prestation du kände när du såg en hund under din vård på djurhemmet bli adopterad.


Välj stämningsfulla exempel framför enklare förklaringar när det är möjligt. Det fanns otaliga pizzaskorpor, kulor med gröna bönor och oöppnade kartonger med mjölk. Vi får en titt in i deras perspektiv och liv, vilket gör skrivandet mer levande och relaterbart. Sikta på att få in din läsare i din värld så mycket som möjligt. Ju mer påtagliga dina samhällstjänster känns för läsaren, desto mer kraftfull blir din uppsats. Konkretisera ditt arbete genom att ange de grundläggande detaljerna för vilken typ av hur man startar en samhällstjänstuppsats du gjorde och vad dina arbetsuppgifter innebar, var det var baserat, när du började arbeta, hur man startar en samhällstjänstuppsats, och hur mycket tid du tillbringade med att arbeta. Varför var det viktigt? Var specifik och detaljerad.


Detta är en viktig del av uppsatsen, eftersom den visar hur du kan destillera dina erfarenheter till relevanta lektioner i ditt eget liv. Tänk på det här avsnittet i två potentiella delar: färdigheter du lärt dig och personlig utveckling. Fick du några hårda färdigheter, som att tala inför publik, design av affisch, hur man startar en samhällstjänstuppsats, eller fondförvaltning? Fundera sedan över hur du utvecklades som individ. Är du mer empatisk eller tålmodig nu? Du vill hålla din uppsats välstrukturerad och koncis.


Håll dig till de mest talande detaljerna och anekdoterna från din erfarenhet. Ödmjukhet räcker långt, och berättigande kan luktas på långt håll. Det kan vara frestande att citera kända personer, men att göra det kan lätt verka som en genväg, plus det visar lite av vem du är. Samhällstjänst är bara en del av ansökningsprocessen, vilket kan vara skrämmande och förvirrande. CollegeVine hjälper dig att navigera i varje steg i processen, från att bygga en högskolelista, till att beräkna dina chanser på varje skola med hjälp av vår chancing-motor. Skapa ditt gratiskonto och kom igång nu! Vad är en samhällstjänstuppsats? Till att börja med kan man vara uppmärksam på följande: Längdskrav Fokus eller ämne för uppsatsuppmaningen Organisation av uppsatsen Även om alla samhällstjänstuppsatser i slutändan har samma syfte att få dig att beskriva din lokala serviceverksamhet, kan de komma med olika typer av uppmaningar.


Från CGCS — Bernard Harris Scholarship Program: Vänligen beskriv en meningsfull volontär- eller samhällstjänstupplevelse, inklusive vad du lärde dig av att delta. Från University of California Application: Vad har du gjort för att göra din skola hur man startar en samhällstjänstuppsats ditt samhälle en bättre plats? Från Equitable Excellence Scholarship: Beskriv din enastående prestation på djupet och ge den specifika planering, utbildning, mål och steg som vidtagits för att göra prestationen framgångsrik.


Brainstorming för din samhällstjänstuppsats När du har en förståelse för vad som krävs av det specifika du ska skriva, är nästa steg att brainstorma idéer för ett specifikt ämne. De bästa ämnena: Är betydande i längd och omfattning. Tips för att skriva din samhällstjänstuppsats 1. Dela dina ansvarsområden och prestationer. Saker att undvika i din samhällstjänstuppsats 1. Undvik att använda en pretentiös eller privilegierad ton. Undvik klyschor.





exempel på måluppsatser



Kommer samhällstjänst att gynna samhället eller har det några fallgropar? Har du en sådan upplevelse? Eller vill du vara med i denna aktivitet? Har du dessa frågor att uppehålla dig vid i dina uppsatser om samhällstjänst? Om inte ännu, så kommer du förmodligen att göra det, eftersom samhällstjänstuppsatser är mycket vanliga uppsatser, som föreläsare ger till studenter över hela världen. Var dock inte rädd, eftersom du kan göra det med lätthet om du känner till hemligheterna med att komponera korrekta konturer: nämligen inledning och avslutning. Du kan hitta dem online på olika webbplatser som erbjuder skrivprover.


Läs mer. Fördelarna med att göra samhällstjänst till studenter och ungdomar ord 2 sidor. Du kan göra vad som helst just nu. Du kan justera slutsatsen av din engelska uppsats. Eller så kan du vara bekvämt stöttad i vardagsrummet Community Service. Detta antal elever kan utökas ytterligare med obligatorisk samhällstjänst vid gymnasieavslutning. Skolor bör kräva samhällstjänst eftersom det förbättrar elevernas samhällstjänstinlärning. Nuförtiden måste många människor lära sig så många färdigheter de kan, så att de kan få de jobb som de tycker är intressanta. Regeringen kräver att elever utför minst 15 timmar samhällstjänst för att ta examen från gymnasiet. Denna snåla mängd timmar Din introduktion fungerar som välkomststycket i din uppsats.


Det ska vara så catchy som möjligt. Kroppen är den del av din reflekterande uppsats där du kan börja, utveckla och avsluta dina diskussioner. I den här delen ska dina personliga erfarenheter av att utföra samhällstjänst placeras. Du kan lägga till dina iakttagelser angående de grundläggande problem som ditt samhälle har, såväl som den möjliga hjälp du kan ge. Vanligtvis inkluderar författare sin huvudidé, argument, erfarenheter och observationer i kroppen. Tänk dessutom alltid på att varje stycke på något sätt ska vara relaterat till eller kopplat till andra stycken.


Att avsluta en uppsats är mycket enklare än att påbörja den. Inga studier behövs göras, det är bara att internalisera. Fundera på om det finns tillräckligt med lärande på din uppsats. Tänk alltid på att en vanlig uppsats skiljer sig från en reflekterande uppsats. En reflekterande uppsats talar om de erfarenheter du har, vilket betyder att den är mer personlig än en vanlig uppsats. En slutsats är en sammanfattning av vad du än har skrivit i din kropp, att göra din slutsats så kort som möjligt är en av hemligheterna för att du ska kunna ha en utmärkt reflekterande uppsats. Men offra inte innehållet i din slutsats. Slutligen, eftersom det du har skrivit är en reflekterande uppsats, se till att ha några lektioner om den sista delen eller din uppsats.


Gör det relaterbart, lägg till en personlig touch till det. När du reviderar din reflekterande uppsats, be någon att läsa din uppsats. Be om eventuella ändringar eller rekommendationer. Revidera dessutom en timme eller två efter att du är klar med att skriva din reflekterande uppsats. Slutligen, Läs det högt, du som skribent ska kunna känna känslan av tillfredsställelse. För att vårt samhälle ska kunna överleva och ta de förändringar vi har i världen idag förväntas alla hjälpa till. Att ge hjälp kommer i olika former; du kan ge din hjälpande hand genom donationer, som att ge ekonomiskt stöd för att upprätthålla och stödja vad ditt samhälle behöver.


Ett annat sätt för dig att kunna hjälpa ditt samhälle är genom att helt enkelt följa dina gemenskapsregler och föreskrifter. Att följa de grundläggande trafikreglerna kan till exempel vara en mycket grundläggande sak att tänka på; Men att göra detta varje gång ger en bestående effekt på din gemenskap. Slutligen, genom samhällstjänst, finns det två konnotationer när någon hör ordet samhällstjänst, vissa kanske tror, ​​detta är ett straff för någon som kan hålla sig till lagen, å andra sidan är samhällstjänst en effekt av volontärarbete, vilket betyder att någon bara vill göra något annorlunda för sitt samhälle.


Samhällstjänst har varit bryggan i att ha en enad och stark gemenskap. Detta har bevisats, och detta har observerats av nästan alla. Det finns tre fördelar samhällstjänst har; psykologisk nytta, social nytta och kognitiv nytta. En psykologisk fördel: med denna förmån tror psykologer att deltagande i en samhällstjänst ökar tillfredsställelsen och känslan av tillfredsställelse hos en individ. Dessutom ger det också vissa sociala fördelar, det ögonblick en individ engagerar sig i samhällstjänst skapar ett bättre band och bättre relation med en annan person.


Slutligen, för de kognitiva fördelarna, gör processen att en person får fler erfarenheter honom till en bättre individ. Jag kan minnas när jag har deltagit i en samhällstjänst; Jag har sett hur kamratskap och enighet för oss dit vi är nu. Under den här tiden observerade jag hur en individ arbetar med en annan individ. Jag kunde se uppriktighet och beslutsamhet, vilket jag tror är ett bra steg för att nå vårt mål att ha en fredlig värld eller gemenskap. Jag tror att om vi fortsätter med det vi har börjat, då blir det lättare för oss att uppnå våra ambitioner i livet.


I ett nötskal, samhällstjänst kan vara en mycket svår sak att göra men tro mig, när du väl har börjat göra det kommer du säkert att älska det. Hoppa till innehållet. Beställ papper. Slutligen klargör den andra passagen vikten av evenemanget: det hjälpte invånarna att få kontakt med yngre familjemedlemmar och det hjälpte pensionärshem att verka mindre skrämmande för barn, så nu träffar vissa invånare sina barnbarn oftare. En av de sista sakerna att inkludera i din uppsats bör vara den inverkan som din samhällstjänst hade på dig. Du kan diskutera färdigheter du lärt dig, till exempel snickeri, föreläsningar, djurvård eller annan färdighet.


Du kan också prata om hur du förändrats personligen. Har du mer tålamod nu? Mer förståelse för andra? Har du en bättre uppfattning om vilken typ av karriär du vill ha? Gå in på djupet om detta, men var ärlig. Säg inte att din samhällstjänst förändrade ditt liv om den inte gjorde det eftersom banala uttalanden inte kommer att imponera på läsarna. För att stödja dina påståenden, ge fler exempel. Om du säger att du är mer tålmodig nu, hur vet du det?? Blir du mindre frustrerad när du leker med dina yngre syskon? Är du mer villig att hjälpa grupppartners som kämpar med sin del av arbetet? Du har förmodligen märkt vid det här laget att inkludering av specifika exempel och detaljer är ett av de bästa sätten att skapa en stark och trovärdig uppsats.


Jag lärde mig hur man läser ritningar, använder en hammare och spikar och börjar bygga grunden till ett hus med två sovrum. Att arbeta på huset kan ibland vara utmanande, men det lärde mig att uppskatta värdet av hårt arbete och vara mer villig att ställa upp när jag ser att någon behöver hjälp. Min pappa har precis börjat bygga ett skjul på vår bakgård, och jag erbjöd mig att hjälpa honom med det eftersom jag vet från min samhällstjänst hur mycket arbete det är. Jag uppskattar också mitt eget hus mer, och jag vet hur lyckligt lottad jag är som har tak över huvudet. Det andra avsnittet är mer imponerande och minnesvärt eftersom det beskriver de färdigheter som författaren lärde sig mer i detalj och berättar om en specifik berättelse som stöder hennes påstående att hennes samhällstjänst förändrade henne och gjorde henne mer hjälpsam.


Vi kan hjälpa. PrepScholar Admissions är världens bästa antagningskonsulttjänst. Vi kombinerar antagningsrådgivare i världsklass med våra datadrivna, proprietära antagningsstrategier. Vi har övervakat att tusentals elever kommer in på sina bästa skolor, från statliga högskolor till Ivy League. Vi vet vilka typer av studenter högskolor vill ta emot. Vi vill få dig antagen till dina drömskolor. Läs mer om PrepScholar Admissions för att maximera din chans att komma in. Precis som du började din uppsats på ett sätt som skulle fånga läsarnas uppmärksamhet, vill du också avsluta din uppsats på ett starkt sätt.


Ett bra sätt att avsluta din uppsats är att återigen ange vilken inverkan ditt arbete hade på dig, ditt samhälle eller båda. Berätta igen hur du förändrades som ett resultat av din samhällstjänst, varför du tyckte att arbetet var viktigt eller hur det hjälpte andra. Genom att leda turer och delta i speciella evenemang blev jag bättre på att tala inför publik och är nu mer bekväm i att starta konversationer med människor. I gengäld kunde jag få fler samhällsmedlemmar intresserade av historia och vårt lokala museum. Mitt intresse för historia har fördjupats och jag ser fram emot att studera ämnet på högskolan och förhoppningsvis fortsätta mitt volontärarbete på mitt universitets eget museum. Den andra passagen tar varje punkt som gjorts i den första passagen och expanderar på den. I några få meningar kan den andra passagen tydligt förmedla vilket arbete volontären gjorde, hur hon förändrades och hur hennes volontärarbete gynnade hennes samhälle.


Författaren till det andra stycket avslutar också sin uppsats och diskuterar hennes framtid och hur hon skulle vilja fortsätta sin samhällstjänst, vilket är ett bra sätt att avsluta saker och ting eftersom det visar dina läsare att du är engagerad i samhällstjänst under lång tid. termin. Ansöker du om ett samhällstjänststipendium eller funderar på det? Vi har en komplett lista över alla stipendier för samhällsservice som är tillgängliga för att hjälpa dig att komma igång med din sökning! Behöver du ett samhällstjänstbrev också? Vi har en steg-för-steg-guide som berättar hur du får ett bra referensbrev från din samhällstjänstledare. Funderar på att göra samhällstjänst utomlands? Innan du registrerar dig, läs vår guide om några av farorna med internationella volontärresor och hur du vet om det är rätt val för dig.


Vill du förbättra din SAT-poäng med poäng eller din ACT-poäng med 4 poäng? Vi har skrivit en guide för varje test om de 5 bästa strategierna du måste använda för att få en chans att förbättra ditt resultat. Ladda ner det gratis nu:. Christine tog examen från Michigan State University med examen i miljöbiologi och geografi och tog sin masterexamen från Duke University. I gymnasiet fick hon poäng i den 99:e percentilen på SAT och utsågs till National Merit Finalist. Hon har undervisat i engelska och biologi i flera länder. Vårt nya student- och föräldraforum, på ExpertHub. com , låter dig interagera med dina kamrater och PrepScholar-personalen. Se hur andra elever och föräldrar navigerar i gymnasiet, högskolan och antagningsprocessen.


Fråga frågor; få svar. Hur man får en perfekt, av en perfekt målskytt. Betyg på SAT Math. Betyg på SAT-läsning. Betyg på SAT Writing. Gratis kompletta officiella SAT-övningstester. Vilket SAT-målresultat bör du sikta på? Hur man får en perfekt 36 ACT, av en perfekt målskytt. Vilken ACT-målpoäng ska du sikta på? ACT-ordförråd du måste känna till. ACT Writing: 15 tips för att höja ditt uppsatsresultat.

No comments:

Post a Comment